5 квітня 2024 року відбулася відкрита лекція доктора с.-г. наук, доцента Кабанця Віктора Михайловича з дисципліни «Екобезпека і товарознавство продуктів переробки рослинництва» для студентів 1 м курсу спеціальності «Агрономія» ОС «Магістр». Тема лекції «Харчові добавки».  8 квітня науково-педагогічні працівники кафедри агротехнологій та грунтознавства обговорили майстерність викладання відкритої лекції. Завідувач кафедри Троценко Володимир Іванович зауважив, що протягом лекції студенти ознайомилися з відповідною термінологією, класифікацією харчових добавок. Лектор навів основні принципи їх використання. Досягнута і виховна мета – сприяти розвитку у студентів патріотичного ставлення до вітчизняного виробництва, підвищувати обізнаність та відповідальність за екологічні та економічні аспекти виробництва харчових продуктів. Була також озвучені пропозиції: ширше практикувати висвітлення матеріалів, опублікованих у періодичних науково-виробничих виданням агрономічного профілю та висвітлювати перспективні напрями наукових досліджень, пов’язаних із контролем за використанням харчових добавок в Україні, Європі та світі. Було ухвалено, що лекція доцента Кабанця В.М. проведена на високому професійному, методичному та науковому рівні. План заняття виконаний в повному обсязі, всі його принципи реалізовані.