Сумський національний аграрний університет зареєстрував перший вітчизняний сорт Кіноа!![🌾](https://secureurl.fwdcdn.com/url/gHDgAgrB2lfLpMJROWj8Eg/aHR0cHM6Ly9zdGF0aWMueHguZmJjZG4ubmV0L2ltYWdlcy9lbW9qaS5waHAvdjkvdDlkLzEvMTYvMWYzM2UucG5n?orig_uri=https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t9d/1/16/1f33e.png)
![🌾](https://secureurl.fwdcdn.com/url/gHDgAgrB2lfLpMJROWj8Eg/aHR0cHM6Ly9zdGF0aWMueHguZmJjZG4ubmV0L2ltYWdlcy9lbW9qaS5waHAvdjkvdDlkLzEvMTYvMWYzM2UucG5n?orig_uri=https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t9d/1/16/1f33e.png)
Група науковців на чолі з завідувачем кафедри рослинництва СНАУ Володимиром Троценко змогли “приручити” цю не характерну для України рослину та зареєструвати адаптований до наших кліматичних умов сорт Квартет.
У цієї культури є ще одна назва — золото інків. Вони вважали, що кіноа допомагає воїнам стати витривалішими.
Сьогодні кіноа найчастіше вживають люди з непереносністю глютену, вегетаріанці, спортсмени та ті хто намагається схуднути. Також дієтологи радять вживати кашу кіноа людям з цукровим діабетом, хворобами серцево-судинної системи або ожирінням.
Сподіваємося, що найближчим часом ця культура селекції СНАУ займе чільне місце у сівозміні на полях місцевих аграріїв, а каша з кіноа – в раціонах наших захисників.