4 березня 2020 року доцент кафедри рослинництва Глупак З.І. провела відкрите лабораторно-практичне заняття для студентів 4 курсу спеціальності 101 «Екологія» з курсу «Екобезпека продовольчої сировини і харчових продуктів». Тема «Забруднення продовольчої сировини та харчових продуктів нітратами» є цікавою та актуальною не лише студентам, як майбутнім фахівцям-екологам, а й студентам, як звичайним споживачам продукції.
На початку заняття студентка Мельник Юлія в своїй самостійній роботі розповіла про шляхи потрапляння нітратів в організм людини і якої шкоди вони завдають нашому організму. Потім викладач показала принцип роботи портативного нітратоміру і студенти самостійно по черзі визначали вміст нітратів у підготовлених зразках овочів та фруктів. Результати вимірювання студенти заносили в таблицю до зошиту та самостійно шукали шляхи зниження вмісту нітратів у зразках, в яких було виявлено їх перевищення.
Неабиякий інтерес у студентів викликало онлай-тестування у системі Kachoot, який виявив трійку лідерів. Ними стали Мельник Юлія, Гуленок Ірина та Растов Іван, які і отримали позитивні оцінки.
Загалом, проведення лабораторно-практичне заняття було оцінено на високому методичному, науковому та професійному рівні.