Підвищення кваліфікації в лабораторнії фахівців агропродовольчих підприємств у Східній Європі!

Викладачі факультету агротехнологій та користування Н. М. Кандиба та Т. О. Рожкова приймали участь у тижні навчання персоналу за програмою Erasmus+ (проект Сapacity building “Ag-Lab”) у рамках проекту “Підвищення кваліфікації в лабораторній практиці фахівців агропродовольчих підприємств у Східній Європі”. Навчання проходило в університеті Любляна (Словенія) на біотехнологічному факультеті з 7.05 до 11.05.2018 р.

Окрім представників СНАУ у рамках проекту підвищували кваліфікацію співробітники «Науково-методичного центру інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів”Агроосвіта”», викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування України та делегація з Молдови.

Програма навчання виявилась насиченою та корисною для учасників проекту: окрім ознайомчих екскурсій проходили мастер – класи по визначенню якості молочних та м’ясних продуктів, приготування сиру та йогурту, спостерігали за проведенням лабораторних занять з ПЛР – діагностики рослинницької продукції.

За тиждень навчання група ознайомилась із работою AI Center (Ptuj), де проводили відбір сперми від місцевих порід ВРХ та контроль її якості, лабораторії з обліку якості молока для молочних заводів, лабораторії якості кормів; відділів тваринництва та агрономії біотехнологічного факультету, приватними фермерськими господарствами, науково-навчальною фермою.

Словенські колеги з агрономічного відділу поділились особливостями їх роботи із студентами, надали свої навчальні плани, ознайомили нашу делегацію із основними напрямками своїх наукових досліджень.

Найбільше враження отримали від сучасного оснащення навчальних лабораторій та організації навчального процесу.