НЕФОРМАЛЬНА ОСВІТА ДЛЯ СТУДЕНТІВ, ЯКІ ВИВЧАЮТЬ КУРС «КРАЄЗНАВЧО-ТУРИСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ»

 

У вересні 2021 року у місті Суми вже 3-й рік поспіль працює «Школа амбасадорів» – проект, який спрямовано на громадських діячів, локальних активістів, ідейних натхненників, які відчувають брак знань та досвіду для реалізації креативних ініціатив у контексті збільшення туристичної привабливості міста Суми. До участі у проекті було запрошено молодь 18-35 років.

Соціальна проблема, для вирішення якої створено проект: низький рівень залученості громади до створення культурних ініціатив у м. Суми. Згідно з опитуваннями, що проводяться щоквартально КУ «Агенція промоції Суми», запит на покращення якості знань у сфері краєзнавчо-туристичної діяльності та ознайомлення з  творчими особистостями міста серед сум’ян сягає 65%. Попри наявність у місті періодичних тижнів екскурсій, курсів підвищення кваліфікації, громада вважає, що має недостатньо знань про минуле та теперішнє нашого міста і  вектору його розвитку.

«Школа амбасадорів міста Суми: креативні рішення» була спрямована не лише на розширення спільноти амбасадорів, а і для розкриття креативного потенціалу громади, пошуку нових творчих рішень для її зміцнення та розробки нових креативних проєктів, які можуть стати новими туристичними «родзинками» міста Суми.

Студенти 2-го курсу спеціальності 242 «Туризм» Сумського національного аграрного університету у вільний час від занять пройшли безкоштовні курси цього проекту. Завдяки впровадженню синергетичного досвіду теорії та практики у реальному міському середовищі студенти спеціальності 242 «Туризм» отримали унікальні можливості для саморозвитку, самореалізації, здобуття нових знань і практичного досвіду. По закінченню курсу студенти отримали відповідні сертифікати.

Активістами неформальної освіти стали: Студенти ІІ курсу спеціальності: Оксененко Єлизавета, Зякун Катерина, Будьоний Владислав, Довгань Данило.

Предметна комісія проаналізувала програму та сертифікати участі студентів у Проекті «Школа амбасадорів міста Суми: креативні рішення», а також Робочу програму (силабус) навчальної дисципліни «Краєзнавчо-туристична діяльність» та у результаті проходження даних курсів вирішили рекомендувати додаткове отримання студентами 15 балів у межах Першого змістовного модуля за темами: «Краєзнавчо-туристична діяльність: теоретико-методологічні засади» та «Краєзнавчо-туристичні ресурси м. Суми».

Для більш глибокого опанування профільних дисциплін, набуття нових знань, навичок та інструментів, які можна буде успішно використовувати у майбутній професійній діяльності, а також отримання додаткових балів, кафедра рекомендує активніше брати участь у проходженні подібних курсів.

Протокол 2021 Предметна комісія