3 лютого 2020 року на кафедрі біотехнології та фітофармакології факультету агротехнологій та природокористування, згідно плану виконання наукових досліджень проводилась дегустація сортів картоплі вітчизняної та іноземної селекції: Анатан, Щедрик, Хортиця, Предслава, Ельтана, Поліське джерело, Вигода, Арізона, Сільвана, Мемфіс,Солоха, Рокко, Карлена, Гала, Ред Скарлет, Пікасо, Воларе, Княгиня, Романце і Талент, Традиція, Летана, Мирослава, Базалія, Аладін та ін.
До планової роботи кафедри залучалися дипломники, гуртківці.
Столові якості картоплі – це багатогранна характеристика бульб за консистенцією:
– м’якуша, – борошнистість, – водянистість, – запах,
– розварюваність, – потемніння вареного м’якуша і смак.
«Лише після виконання таких досліджень можливо дати споживачам вичерпну відповідь про кращі сорти картоплі, її спадкових властивостей в умовах 2019 року,» – саме на це звернув увагу завідувач кафедри біотехнології та природокористування д.с.-.г.н., професор Подгаєцький Анатолій Адамович.
Ще немало таємниць про картоплю розкрив завідувач кафедри учасникам дегустації.
Всі із задоволенням робили оцінку картоплі.