Рада молодих вчених СНАУ обрала нове керівництво

6 листопада відбулося розширене засідання Ради молодих вчених Сумського національного аграрного університету. В засіданні взяли участь 55 аспірантів, здобувачів та молодих вчених.

На початку засідання проректор з наукової роботи Юрій Данько ознайомив учасників засідання з результатами роботи молодих вчених за попередній період. Зокрема, він акцентував увагу на результативності роботи молодих науковців. Так, лише за останні роки до наукової скарбнички додалися такі досягнення:

Премія Верховної Ради для молодих вчених за 2017 рік (Нагорна Л.В.)

Стипендія Верховної Ради України для молодих вчених за 2017 рік (Медвідь В.Ю.)

Премія Президента України для молодих вчених за 2019 рік (Данько Ю.І., Медвідь В.Ю., Коблянська І.І.)

Премія КМУ за особливі заслуги молоді у розбудові України за 2018 рік (Бідюк Д.О.)

Стипендія Кабінету Міністрів України молодим вченим 2018-2020 роки (Бідюк Д.В., Ярощук Р.А., Медвідь В.Ю., Данько Ю.І., Гасій Г.М., Соларьов О.О.)

Гранти отримані в конкурсі наукових проектів МОН для молодих вчених за 2018-2020 роки (Сабадаш С.М., Коваленко І.М., Клочко А.М., Медвідь В.Ю., Данько Ю.І., Голишева Є.О.)

Проекти Jean Monnet Erasmus + за 2020 рік (Шевченко Т.І., Мельник О.С.)

Після цього молоді науковці перейшли до основного питання порядку денного – обрання оновленого складу керівництва Ради молодих вчених Сумського національного аграрного університету. Одноголосним рішенням були обрані:

Голова ради – Шерстюк Марина Юріївна – кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри садово-паркового та лісового господарства. У 2018 – захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук за спеціальністю 06.03.01 «Лісові культури та фітомеліорація» на тему «Автохтонні заповідні дендросозофіти Українського Полісся (флористичний і популяційний аналіз, оцінка декоративності та фітоценокомпозиції)». Є автором ряду наукових публікацій, в тому числі у виданнях, що індексуються в наукометричних базах даних. Входить до складу проектної групи проекту Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership».

 

 

 

 

 

 

Заступник голови – Соларьов Олександр Олексійович – кандидат технічних наук, доцент кафедри тракторів, сільськогосподарських машин та транспортних технологій. У 2016 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.05.11 Машини і засоби механізації сільського господарства на тему: «Обґрунтування процесу ущільнення ґрунту колісними рушіями МТА». Є автором ряду наукових публікацій, в тому числі у виданнях, що індексуються в наукометричних базах даних. Стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

 

 

 

 

 

 

Секретар ради – Сластьон Дарія Сергіївна – аспірантка кафедри ветсанекспертизи, мікробіології, зоогігієни та безпеки якості продуктів тваринництва. Закінчила Сумський національний аграрний університет з відзнакою. Неодноразово обиралася головою органів студентського самоврядування факультету та університету. Учасниця грантів за програмами академічної мобільності.