ЄПИК ЛАРИСА ІВАНІВНА

Кандидат історичних наук, доцент кафедри туризму

 

E-mail: larusyabarabash2017@gmail.com

Google Scholar: http://surl.li/knqcn

ORCID: http://surl.li/knqdv

Researcher ID: AAD-1760-2021

Освіта:

1983 – 1988 р.р.: Сумський державний педагогічний інститут імені А. С. Макаренка, учитель історії та суспільствознавства,

2020 – 2021 р.р.: Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка, магістр культурології, аналітик в сфері культури.

Учені ступені:

2009 р.: Інститут історії України НАН України захист дисертації на здобуття наукового ступеню кандидата історичних наук, тема дисертації: «Костянтин Андріанович Мацієвич - учений і громадсько-політичний діяч». 07.00.01 – історія України

 

Науково-педагогічна робота:

2002-2004 р.р. – викладач історії і права Шосткинського інституту СумДУ.

2010-2023 – доцент Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Мааренка

з вересня 2023 р. – працюю на посаді доцента кафедри туризму СНАУ.

 

Основні навчальні дисципліни: «Інноваційні технології в сфері туризму і рекреації», «Історико-культурна діяльність в туризмі». «Культура, медіа, туризм», «Курортологія», «Методологія та організація наукових досліджень в туризмі», «Політика сталого розвитку туризму в Україні», «Етногеографія України», «Риторика і психологія спілкування»

 

Напрями наукових досліджень: дослідження використання історико-культурної спадщини України у туристичній діяльності, організації і функціонування культурного туризму, культурологічних засад туристичної діяльності.

 

 

 

Підвищення кваліфікації:

2018 р. Університет економіки в Стальовій Волі (Республіка Польща) – науково педагогічне стажування «Сучасний процес реформування освіти в галузі суспільних наук в Україні та в країнах ЄС» за фахом «Історичні науки»

2020 р. – Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка – стажування при кафедрі культурології та методики викладання культурологічних дисциплін

2021 р. – Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка – «Англійська мова»

2023 р. – Полтавський університет економіки і торгівлі за спеціальністю 242 «Туризм»

 

Нагороди:

2017 р.: Грамота Сумського міського голови за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, творчість, ініціативу, виховання у молоді почуття патріотизму, любові до України та з нагоди Дня науки в Україні.

2018 р.: Подяка Президії НАН України за активну участь в організації і проведенні ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми і перспективи інноваційного розвитку економіки в контексті інтеграції України в європейський науково-інноваційний простір».

2019 р.: Грамота Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації за успіхи в освітній, виховній діяльності, результативність у роботі, упровадження сучасних методів навчання та з нагоди Дня працівників освіти.

2021 р.: Грамота Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка за багаторічну сумлінну працю, високий рівень професійної майстерності, значні науково-методичні здобутки, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців.

 

Інша інформація:

Участь у громадських об’єднаннях:

З 2019 р.: член Центру українсько-європейського наукового співробітництва

З 2022 р.: член громадської організації «Туристичний розвиток регіонів».