6 листопада 2020 року викладачі кафедри садово-паркового та лісового господарства прийняли участь в обстеженні ділянок природного поновлення сосни звичайної на облікових площах ДП «Свеське лісове господарство».

У проведенні обстеження на території Оленського лісництва ДП «Свеське лісове господарство» взяли участь доцент кафедри садово-паркового та лісового господарства Олександр Товстуха, завідувач кафедри Тетяна Мельник; від виробництва: Ігор Комарицький – головний лісничий «Свеського лісового господарства»; Сергій Донік – лісничий Оленського лісництва та від науковців Василь Ігнатенко – співробітник Краснотростянецької лісової наукової-дослідної станції.

Зустріч планувалася заздалегідь в рамках практичної підготовки студентів та програми проведення занять на виробництві. Нажаль, пандемія внесла свої корективи і візит пройшов без участі студентів, але отримана інформація та домовленості про співпрацю – дорого варті.

Відтепер, лісівники Полісся готові сприяти проходженню виробничої та переддипломної практика студентів спеціальності 205 Лісове господарство, залучати їх до єдиного успішного в Сумській області експерименту природного поновлення лісових насаджень, зокрема сосни звичайної – основної лісотвірної культури.