З початку 2020-2021 н.р. на кафедрі екології та ботаніки проведено низку семінарів, у тому числі методичний за темою «Із досвіду викладання дисципліни “Мікробіологія” (доповідач к.с.-г.н., професор Жатова Г.О.) та науковий «Актуальні питання агроекології в умовах змін клімату» (доповідач к.б.н., доцент Тихонова О.М.).

На першому із них було повідомлено про методичні прийоми та засоби, які використовуються на лекційних та практичних заняттях із дисципліни «Мікробіологія» («Загальна мікробіологія», «Мікробіологія з основами вірусології») з метою поліпшення засвоєння матеріалу та підвищення зацікавленості студентів до цієї освітньої компоненти. Окрема увага була приділена питанню впровадження інтерактивних методів навчання на заняттях із «Мікробіології».

На другому семінарі доповідачем було представлено конкретні факти, які свідчать про зміну клімату, та вказують на суттєвий вплив цього процесу на агровиробництво.  Висвітлено актуальні питання щодо шляхів та способів адаптації агросфери до змін клімату.

Обидва семінари викликали значну зацікавленість з боку членів кафедри та змістовну дискусію за ключовими питаннями.