«Освіта — скарб; праця — ключ до нього»  (П. Буаст) 
Випускники загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв зараз на порозі змін. Незабаром вони мають зробити вирішальний крок у бік майбутньої професії, а це є актуальним для них. На допомогу майбутньому першокурсникові поспішають викладачі факультету агротехнологій та природокористування СНАУ.
03 березня 2020 року професор Подгаєцький А.А. та доцент кафедри біотехнології та фітофармакології Кравченко Н.В., а також студентка групи АГР 1602-1 Сенич Крістіна, провели профорієнтаційну роботу у школах Недригайлівського району, маючи на меті, залучити якомога більшу кількість випускників шкіл до стін університету.
Викладачі досить нестандартно й оригінально підійшли до цього завдання. Ідея прорекламувати факультет агротехнологій та природокористування, та інші факультети СНАУ була повністю реалізована. Учням цих шкіл були не лише презентовані спеціальності й професії майбутніх фахівців: агрономів, біотехнологів, туристів, екологів, тощо надані інформаційні матеріали, буклети.
Викладачі університету повністю змогли налагодити контакт з учнівською аудиторією. Ними було проведено невеличке бліц-опитування з різних предметів, у результаті чого учні отримали маленькі подарунки. Вони були налаштовані позитивно відбувся діалог, у якому активними були школярі.
У кожного з нас є заповітна мрія. Щоб вона стала реальністю, потрібен план, …наполегливість, терпіння і бажання. (Джеффрі Гітомер)