Студенти групи БІО 2201-1 взяли участь у практичному занятті з дисципліни “Конструювання інтегрованих біотехнологій”, де головну увагу було приділено молочнокислим бактеріям та їх різноманіттю.

Студенти та викладач ретельно готувалися до такого заняття, бо вони самостійно сквашували різноманітні за бактеріальним складом йогурти використовуючи закваски. В подальшому досліджували мікроскопічний світ цих зразків під мікроскопом, а також провели органолептичний аналіз зразків. Також для порівняння та розуміння різниці, були розглянуті бактерії квашеної капусти, цвілеві гриби і їх спори та клітини крові.

Заняття викликало жвавий інтерес – учасники були активними, допитливими та залишилися задоволеними отриманими знаннями та досвідом.

Такі практичні дослідження дозволяють значно глибше зрозуміти роль бактерій у біотехнології та їхнє значення у житті людини!