Початок навчального року для колективу кафедри садово-паркового та лісового господарства відзначився проведенням виїзного фахового семінару на базі Верхньосировацького лісництва Краснопільскої філії Північного лісового офісу ДП Ліси України. За сприяння директора філії  Ігнатченка Максима Віталійовича та лісничого Помошника Богдана Вікторовича співробітники кафедри змогли ознайомитися з виробничими потужностями господарства, матеріально-технічною базою, розсадниками та науково-дослідними ділянками. Не зважаючи на критично близьке розташування лісництва до кордонів з країною агресором, майже щоденні обстріли примикаючих ділянок, ведення лісівничих робіт підприємства вразило злагодженістю та високим рівнем виконання.

Науковці кафедри, які є керівниками досліджень магістрів, бакалаврів та аспірантів, мали можливість перевірити закладені досліди, надати поради методичного характеру.

Позитивний настрій та порозуміння між педагогами та виробничниками визначили цікаві напрямки майбутньої співпраці: по-перше, практичної бази для студентів спеціальностей лісове та садово-паркове господарство, по-друге, проведення майстер класів, практичних занять та, по-третє, пошук спільних наукових тематик.