Доцентом Кременецькою Є.О. проведено завершальне заняття (залік) з дисципліни «Лісова таксація» для студентів груп ЛІС 2101-1ст (2-й курс, скорочений термін навчання) та ЛІС 2001-1 (3-й курс). Студентами активно захищалися практичні роботи, було підведено підсумок щодо знань, які були отримані у цьому семестрі у розрізі даної навчальної дисципліни.

Під час вивчення дисципліни студенти опанували методичні підходи щодо здійснення обліку деревинних ресурсів. Вони розпочали вивчати дисципліну із модуля 1 «Таксації зрубаних дерев і лісопродукції. Таксація дерев, що ростуть та їхніх сукупностей» та завершили питаннями модуля 2 «Таксація запасу лісових насаджень. Таксація деревного приросту».

Під час практичних занять студенти визначали: об’єм зрубаного дерева; об’єм дерева, що росте; об’єм різних видів лісопродукції; запасу деревостану. Під час вирішення різних лісооблікових завдань студенти застосовували нормативно-довідкові матеріали, які наведені у «Лісотаксаційному довіднику» та у інших діючих нормативах. У майбутньому це надасть їм змогу самостійно виконувати різноманітні лісооблікові завдання у професійній діяльності на лісогосподарському виробництві та у суміжних галузях.