Вирощування садивного матеріалу декоративних рослин справа не проста та потребує постійного догляду та формування привабливого зовнішнього вигляду. Правильно сформовані рослини повинні бути не тільки красивими а й відповідати вимогам державних стандартів. Лабораторія Ландшафтного дизайну кафедри садово-паркового та лісового господарства приділяє значну увагу вирощуванню саме стандартного добре сформованого садивного матеріалу різноманітних видів декоративних рослин (завідувач лабораторії Володимир ТОКМАНЬ).

Кожного року кафедра намагається розширювати видове, сортове та формова різноманіття. І в першу чергу задля навчального процесу здобувачів вищої освіти за спеціальностями садово-паркове та лісове господарство. Лісове та декоративне розсадницво є важливою складовою виробництва садивного матеріалу як для створення лісових, так і рекреаційних насаджень.

Сумські лісівники мають значний досвід в цих питаннях, використовують сучасні технології та різноманітний асортимент. І важоиво, що співробітники Філії Тростянецке лісове господарство ДП Ліси України  на чолі з завідувачем розсадника Олексієм КРАСНІКОВИМ відвідали лабораторію Ландшафтного дизайну з метою обміну досвідом у декоративному розсадництві.

Але найприємнішим в цьому візиті було спілкуватися з нашими випускниками спеціальності 205 лісове господарство (Богдан ГОНЧАРОВ, Денис СИНЯВСЬКИЙ), які зараз працюють за фахом в одному з найкращих підприємств лісового господарства Сумщини.