Якісна підготовка освітніх професійних програм – це  один  з аспектів  успішного навчання та набуття професійних навичок студентами. Забезпечення програмних компетентностей та досягнення програмних результатів навчання здобувачами вищої освіти можливе завдяки взаємодії науково-педагогічних кадрів, підприємців та роботодавців, випускників і студентів.

Обов’язковий елемент підготовки викосокваліфікованих фахівців першого (бакалаврського)  рівнія вищої освіти є практична підготовка та закріплення набутих теоретичних знань.

Завдяки  конструктивній дискусії стейкхолдерів, обговорення освітніх програм та підсилення практичної спрямованості підготовки фахівців спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» 02 березня 2023 року  кафедрою біотехнології та фітофармакології факультету агротехнологій та природокористування була проведена зустріч зі стейкхолдерами у режимі онлайн.

Під час зустрічі гарант освітньої програм кафедри Наталія КРАВЧЕНКО, повідомила про те, що проаналізувавши сучасні тенденції в галузі 16 «Хімічна та біоінженерія» з урахуванням вітчизняних та закордонних напрацювань за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» було сформовано проект моделі фахівця за структурно-логічною схемою освітньої програми та навчальним планом зі спеціальності першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на 2023 -2024 н. р.

В обговоренні виступили члени проектної групи: Подгаєцький Анатолій, Коваленко Владислав, Дубовик Володимир, Бутенко Євгенія та  Масік Крістіна – здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Стейкхолдери від роботодавців завідувач лабораторії біотехнології Інституту  картоплярства НААН України, к.с.-г. н., с. н. с. Тетяна  Олійник;  Івченко Тетяна –  доктор сільськогосподарських наук, професор, зав. лабораторією  генетики, генетичних ресурсів та біотехнології Інституту овочівництва НААН, д. с.- г. н. доцент кафедри лісового господарства Білоцерківського національного аграрного університету Мацкевич В’ячеслав;  Бикін Анатолій, Генеральний директор  ТОВ «ЛТД біотех»,  були активними учасниками круглого столу.