1 грудня 2022 року, на базі Навчально-наукового інституту історії, права та міжнародних відносин СДПУ імені А.С.Макаренка відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Сумські історико-краєзнавчі студії», в роботі якої взяли участь викладачі та студенти кафедри туризму Сумського НАУ.

Специфікою конференції цього року було те, що її проведення відбувалося в умовах обмежень, створених війною. Зокрема, організатори заходу модерували зустріч лише протягом півтори години, після чого контакт із учасниками обірвався через планове вимкнення електропостачання. Тим не менш, були заслухані доповіді науковців та студентів із різних регіонів України, серед яких і доповіді студентів спеціальності 242 «Туризм» СНАУ.

Студентка 4-го курсу Терещенко Єлизавета презентувала результати своїх досліджень на тему: «Перспективи розвитку гастрономічного туризму регіону на прикладі кулінарної спадщини Сумщини», а Хмелик Аліна, яка є теж студенткою 4-го курсу, виступила з доповіддю на тему: «Квест-екскурсія як новий та перспективний засіб ознайомлення туристів з історією краю на прикладі Сумщини».

За результатами конференції було видано Збірник матеріалів. Також усі учасники отримали Сертифікати.

Програма-конференції