Випускники завжди чекають зустрічі у стінах рідної Alma Mater!
Цьогоріч ювілейна зустріч зібрала випускників, які були зараховані студентами Сумського національного аграрного університету (на той час – Сумський філіал Харківського сільськогосподарського інституту ім. В.В. Докучаєва) у 1983 році.
У зустрічі взяв участь проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, д.біол.наук, професор Коваленко Ігор Миколайович, випускник спеціальності Агрономія, який 15 років обіймав посаду декана факультету агротехнологій та природокористування. Він зазначив, що минули 35 років після закінчення університету – великий проміжок часу. Минула епоха покоління, по-різному склалися кар’єра та життя, але назавжди всіх об’єднують студентські роки та знання, отримані від кваліфікованих науково-педагогічних працівників Сумського НАУ.
Згадали всіх наставників, які залишили свій вклад у становленні кожного, як фахівця. Він побажав усім міцного здоров’я, щастя і ніколи не забувати рідний заклад вищої освіти, своїх викладачів і наставників.
Особливо приємною була зустріч з Прасолом Володимиром Івановичем, який в роки навчання був асистентом кафедри ботаніки та фізіології с.-г. рослин, викладав практичні заняття з фізіології. Кожен з випускників розповідав про свої особисті та професійні досягнення у житті. Лунали теплі та приємні спогади, адже випускники разом з представниками університету/викладачами пригадували кумедні випадки, які ставалися за роки навчання.
Випускники оглянули навчальні аудиторії, лабораторії факультету агротехнологій та природокористування, навчально-тренувальні комплекси, пройшлися територією Сумського НАУ, яка невпізнанно змінилася й стала надзвичайно привабливою.
«ЗУСТРІЧ З МОЛОДІСТЮ». ТАК ПО ПРАВУ МОЖНА НАЗВАТИ ЦЮ ПОДІЮ.
Серед випускників були присутні й стейкхолдери, які систематично долучаються до удосконалення та обговорення освітніх програм факультету:
1. Кабанець Віктор Михайлович – кандидат с.-г. наук, професор, директор Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України.
2. Солодушко Микола Миколайович – кандидат с.-г. наук, професор, завідувач лабораторії агробіологічних ресурсів озимих зернових культур Інституту зернових культур НААН (м. Дніпро).
3. Троценко Володимир Іванович – доктор с.-г наук, професор, завідувач кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Сумського НАУ.
4. Прасолов Юрій Степанович – керівник ТОВ «Фрунзе-Флора» (м. Суми).
5. Комар Микола Іванович – керівник ТОВ «Восход 2016» Путивльського району.
Традиції незмінні, а спогади тішать душу.
До нових зустрічей, шановні випускники.