Провідниками дистанційного мережевого спілкування з нагальних адаптаційних технологій виступили студенти 1-го курсу спеціальності 242 «Туризм», які ефективно, вже 50 навчальних днів до атестації, використовують  методи дистанційного навчання в умовах Сумського НАУ.
31 жовтня 2020 розпочалися ZOOM-конференції спільно з батьками та студентами 1-курсу спеціальності 242 «Туризм», організовані куратором к.б.н., доцентом Баштовим М.Г. Тема запропонована до спільного онлайн обговорення: «Соціальна і навчальна адаптація студентів 1-го курсу спеціальності 242 «Туризм» та форми і методи реалізаці дистанційного навчання в умовах Сумського НАУ».
Запрошені учасники: декан факультету агротехнологій та природокористування – проф. Коваленко Ігор Миколайович;  заступник декана з навчальної роботи к.б.н., доцент Крючко Л.В.
Домашніми провідниками сучасних технологій і місцевими модераторами для батьків в осінніх ЕКО-ТУРах ZOOMконференцій, виступали студенти 1 курсу Обговорення попередньо заявлених питань було жвавим, конструктивним і взаємно корисним для сторін спілкування. Анкетування студентів і онлайн спілкування з батьками показало, що літній вибір спеціальностей для навчання в Сумському НАУ був зроблений свідомо і на 90% визначався виключно нинішніми студентами за надійною інформацією електронних ресурсів та перевіркою її і підтвердження серед однолітків.
Куратор, студенти та їх батьки підтвердили, що до Covid-19, офлайн – позамережеві технології навчання і спілкування є значно ефективнішими для соціальної і навчальної адаптації нових мікроколективів студентів в комфортних умовах факультету агротехнологій та природокористування Сумського НАУ.
 Завдяки керівництву Сумського НАУ, осінні стартові фахові виїзди до об’єктів природно-заповідного фонду були з великими позитивними емоціями відзначені як студентами, так і їх батьками. Хотілось би більше і дальше. Куратор відзначив, що для першокурсників це найбільш ефективний шлях взаємного спілкування та отримання фахових практичних знань зі спеціальності 242 «Туризм».     
 Декан факультету агротехнологій та природокористування – проф. Коваленко Ігор Миколайович  в онлайн спілкуванні подякував студентам-модераторам осінніх ZOOMконференцій за можливості домашнього спілкування з батьками та запевнив іх у всебічній підтримці, щодо вирішення нагальних соціальних проблем і вдосконаленні нових сучасних методів ефективного дистанційного навчання.
 В умовах карантинних обмежень для регіонів України, керівник факультету надав свої контакти для цілодобового онлайн і офлайн спілкування, з метою збереження змістовного навчального процесу для студентів та їх батьків. Погодили також, дотримання договірних навчальних та соціальних взаємовідносин батьків і студентів 1-го курсу.
З онлайн карантинними технологіями модульного контролю та 1-ю атестацією познайомила першокурсників заступник декана – Крючко Людмила Василівна.
В підсумковому обміні думками щодо таких технологічних  ZOOM-конференцій, студенти та їх батьки, відзначили їх необхідність, ефективність для сучасної соціальнонавчальної адаптації і продовження в майбутньому.