Польові дослідження – це велика відповідальність, адже рослини це живі організми, які живуть і розвиваються на полі. Зараз, влітку, під час спеки досить складно аналізувати параметри рослин, оскільки вони за короткий термін втрачають багато вологи і як наслідок швидко в’януть. Вихід маємо один, працювати з рослинами потрібно швидко та в затінених місцях.
Нам пощастило, адже аспіранти кафедри садово-паркового господарства мають в своєму розпорядженні літній клас. Тут ми зручно розташовуємо всі вимірювальні прибори і працюємо без шкоди для власного здоров’я, адже цілий тиждень тримається нереальна спека. Варто також відмітити, що ми маємо досить різнопланову команду.
 Пліч о пліч працюють школярі, майбутні наші вступники зі Стецьківської школи номер 5 Артем Макєєв та Валентин Власенко, іноземні студенти та аспіранти з КНР  (ХУАН ЧЖАОСІНЬ, Я ЧЕН ЖУЙ, ЛІ ДЖУЙЦЗЕ) , а також українські магістри (Кубрак Тетяна) та аспіранти (Сергій Бутенко, Ангеліна Дудка, Надія Троценко та Віка Білокінь).
Приємно констатувати, що наша команда працює не маючи жодних бар’єрів в спілкуванні та в роботі, адже прауюємо під керівництвом досвідченого професора, доктора сільськогосподарських наук Андрія Васильвича Мельника.