Арочний міст на території маєтку Ліщинських є справжнім елементом романтики. Його основа зберігалася й донині. За чутками, під мостом панська родина прогулювалася на каретах. А коли вода з озера розливалася під мостом, можна було пропливати човнами.

Цегляний арочний міст належить до пам’ятки архітектури України ХІХ століття. Міст експлуатується з 1890 року і забезпечує сполучення між селищем і школою. Можна припустити, що він був збудований ще при Савичах, вони були власниками цих земель до Івана Харитоненка.

Конструкційне рішення моста представлено несучим арочним склепінням з червоної глиняної цегли на вапняково-піщаному розчині товщиною 510 мм, по якому виконана рядова кладка з тієї ж цегли і розчину. Ширина конструкції арочного моста становить 7 м. Від торців кам’яної частини моста до берегів яру виконані ґрунтові укоси переходів [Результаты обследования технического состояния пешеходного моста в п. г. т. Кияница. В.Н. Мукосеев, Н.В Мукосеев, Н.В Нагорный, Ю.И Лелеко, Б.А Шимкив. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Будівництво, 41-49]

По тому, як міст був розташований щодо схилів яру, можна зробити висновок, що сам яр поступово, з плином часу, розширюється.