14 квітня 2021 р. за підтримки  Української Асоціації Викладачів і Дослідників Європейської Інтеграції  (APREI) та Київського національного торгівельно-економічного університету  відбувся круглий стіл  “The EU’S INTERNATIONAL RELATIONS IN THE CURRENT CONTEXT: FOCUS ON THE EU-EAP RELATIONS”  (“Перспективи та Виклики Східноєвропейського партнерства”).

До заходу доєдналися понад 70 учасників з різних регіонів України. В онлайн-форматі учасники круглого столу могли обговорити низку питань, присвячених євроінтеграції України, з Mr. Jasenko Selimović, колишнім членом Європейського Парламенту (2015-2019), консультантом Ради Європи з питань політики країн Балканського півострова.   
Під час заходу аспірантка кафедри екології та ботаніки Ярошенко Наталія поділилася своїми думками щодо актуальних питань лісогосподарської політики в контексті імплементації Україною вимог Європейської зеленої угоди.
Захід був підтриманий жвавою дискусією та низкою питань щодо перспектив членства України в ЄС та розвитку Східноєвропейського партнерства, зокрема у напрямку екологічних стандартів.