24 березня 2021 року відбулося чергове засідання спеціалізованої вченої ради Д 55.859.03 при Сумському національному аграрному університеті Міністерства освіти і науки України, яка проходила під головуванням доктора с.-г. наук, професора Анатолія Подгаєцького та вченого секретаря канд. с.-г. наук, професора Галини Жатової.

До прилюдного захисту була представлена дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.01.09 – рослинництво, аспіранта Шаббіра Гулама, громадянина Пакістана, на тему «Продуктивність олійних культур родини Brassicaceae залежно від застосування добрив в умовах північно-східного Лісостепу України». Науковий керівник – доктор с.-г. наук, професор Андрій Мельник. Представлене дисертаційне дослідження є частиною загальної глобальної наукової тематики по вивченню альтернативних малопоширених олійних культур в Україні, а також таких, що є цікавими для сільгоспвиробників інших краї. Саме тому на захисті були присутні аспіранти Цзя Пейпей (КНР) та Шахід Алі (Пакістан) ін. Виклики пандемії не стали на заваді вчасного захисту. Он-лайн конференція захисту, яка відбувалася англійською мовою, з’єднала науковців чотирьох країн: України, Кувейту, КНР та Пакістану.

Одноголосне голосування є підтвердженням високого рівня підготовки здобувача та визнанням важкої чотирирічної праці його наукового керівника. Це другий захист іноземного аспіранта професора Андрія Мельника. Перший дисертант, Джонс Акуаку, після захисту отримав посаду викладача в національному університеті Ганни.

Вітаємо здобувача та керівника!!! Успіхів та наснаги!!!