18 березня 2021 року відбулося засідання робочої групи з обговорення проектів освітньо-професійних програм зі спеціальностей 205 Лісове господарство та 206 Садово-паркове господарство першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Завідувач кафедри Тетяна Мельник (гарант ОПП 206 Садово-паркове господарство) представила Проєкти освітніх програм, розроблені робочими групами на 2021 рік (Володимир Токмань, Марина Шерстюк, Євгенія Кременецька, Світлана Троцька, Оксана Сурган). Звернула увагу на формування програмних результатів, які б зробили данні програми унікальними як на регіональному рівні, так і серед ВНЗ України. Професор кафедри  Андрій Мельник (гарант ОП 205 Лісове господарство) довід до відома присутніх питання, які були озвучені під час проходження акредитації спеціальності лісове господарство, а також на важливості участі в обговоренні роботодавців та здобувачів вищої освіти. Їх активна участь є запорукою підготовки якісного, конкурентоспроможного фахівця обох галузей.

В обговоренні ОП прийняли участь роботодавці, зокрема, директор КП Зеленого будівництва Сумської міської ради Володимир Лаврик, генеральний директор Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» Олександр Будник, заступник директора Державної екологічної інспекції у Сумській області Олександр Уваров, заступник начальника Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Євгеній Фролов, начальник відділу ПЗФ та біоресурсів Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської ОДА Руслан Бойченко, начальник дільниці 2 комунального підприємства по догляду за зеленими насадженнями Дніпровського району м. Київ Вікторія Сосницька, директор ПП «Ромен Фрут» Дмитро Самохвалов. Дуже корисним та цікавим виявилося обговорення сучасних викликів сьогодення на виробництві, пов’язаних з глобальними проблемами зміни клімату, використання гіс-технологій, переорієнтації сільського господарського регіону на плодівництво, ягідництво та виноградарство.

На питання студентів надали відповіді завідувач відділу якості освіти, ліцензування та акредитації Сумського НАУ Ірина Скляр, заступники декана факультету агротехнологій та природокористування Людмила Крючко та Ольга Бакуменко. Особливо цікавим і дискусійним стало питання вибіркових дисциплін.

Дякуємо делегатам від студентства (Богдану Гончарову, Юлії Пишній, Анастасії Голубчиковій, Максиму Череповському, Євгенії Бабчаник) за активну роботу, змістовні виступи, слушні пропозиції, які включені до Резолюції засідання та знайдуть своє відображення в освітніх програмах.

Плідна співпраця усіх зацікавлених – запорука успіху!!! Дякуємо усім!!!